top of page
FELDENKRAIS-ATM.jpg

Feldenkrais

Feldenkrais-metoden® är ett fantastiskt tillvägagångssätt för att förbättra ditt liv. Läraren använder en mild, medveten rörelse för att ge ny medvetenhet och möjlighet för funktionella och lätta rörelser.
Feldenkrais-metoden® är utvecklad av Dr. Moshe Feldenkrais och har hjälpt miljontals människor över hela världen.

FI


Feldenkrais ® enskilda lektioner kallas funktionell integrering® . I en enskild lektion guidar läraren eleven i rörelser med mild, icke-invasiv beröring. Du behåller kläderna på

Feldenkraislärarens beröring reflekterar för eleven hur han eller hon organiserar kroppen och dess rörelser. Läraren föreslår nya möjligheter till  rörelsemönster som är bekvämare, effektivare och mer användbara. Dessa FI-lektioner är flexibla i sitt förhållningssätt, beroende på vad eleven behöver. Eleven kan ligga bekvämt på ett bord som är speciellt utformat för arbetet, eller göra en del av lektionen sittande eller stående.

En lektion kan ofta ge avkoppling och lättnad när nya möjligheter öppnas med mindre arbete och spänning. Eleven lär sig att omorganisera sina rörelser på nya och effektivare sätt genom upplevelsen av komfort, lätthet och rörelsefrihet.

Ta kontakt om du vill boka en FI, individuell lektion!

ATM

Feldenkrais® grupplektioner kallas Awareness Through Movement®. Liksom i Tai Ji, Qi gong eller mild yoga används långsamma, medvetna rörelser för att uppnå effekter när det gäller styrka, flexibilitet och integration av kropp och sinne. Lektionerna är kopplade till vardagliga funktionella rörelser, som att gå, stå, lyfta, vrida och hitta en bra bekväm hållning när du sitter, går och rör dig.

En lektion är vanligtvis cirka 60 minuter. Eleverna kan gå, stå eller sitta i en stol, beroende på vad man vill belysa. Många lektioner sker med elever som ligger på golvet på rygg, mage eller sidan. Läraren guidar eleverna genom en sekvens av rörelser, detta görs med medvetenhet, komfort och lätthet. Ofta kan muskelspänningar i hela kroppen upptäckas och släppas. Eleverna är ofta förvånade över de snabba och tydliga förändringar som sker under en lektion. Du upplever verkligen essensen av "Less is More".

Du kan delta i våra ATM-lektioner online! Ta kontakt så skickar vi dig en videolänk.


 

bottom of page